Skip to main content

Connetix

Connetix is constructiespeelgoed van de gelijknamige Australische fabrikant, gebaseerd op kleurrijke magnetische platen die op allerlei manieren gecombineerd kunnen worden. Met deze magneten in verschillende vormen kunnen kinderen vanaf drie jaar gemakkelijk en ongecompliceerd kleurrijke, creatieve structuren bouwen. Afhankelijk van de leeftijd van de kinderen kunnen bijzondere Connetix 2D kunstwerken en Connetix 3D kunstwerken worden gemaakt. Omdat het BPA- en ftalaatvrije creatieve speelgoed voldoet aan de hoogste eisen op het gebied van kwaliteit en veiligheid, kunnen zelfs peuters creatief aan de slag met de magnetische platen.
Een waardevol educatief speelgoed

Connetix is ongetwijfeld een van de beste educatieve speeltjes die momenteel op de speelgoedmarkt verkrijgbaar zijn. Connetix magnetisch speelgoed onderwijst en ontwikkelt kinderen op verschillende manieren. Ten eerste traint de montage van het magnetische bouwspeelgoed de motoriek van het kind. Vooral de hand- en oogcoördinatie worden met de Connetix magnetische sets van jongs af aan getraind en zowel de fijne als de grove motoriek van de kinderen wordt verbeterd.

Ten tweede trainen de kleintjes hun fantasie met hun persoonlijke Connetix-creaties. Geen twee Connetix-creaties zijn ooit hetzelfde en er zijn geen grenzen aan de creativiteit van kinderen bij het maken van Connetix 2D-kunstwerken en Connetix 3D-kunstwerken.

Ten derde ontwikkelt Connetix magnetisch speelgoed ook de sociale vaardigheden van kinderen. Je zult snel merken dat kleine en oudere kinderen heel goed met elkaar samenwerken bij het bouwen van hun Connetix-creaties en goed teamwerk vertonen. Tegelijkertijd trainen complexere knutselprojecten ook het uithoudingsvermogen van kinderen.

Ten vierde leren kinderen ook veel over wetenschappelijke en wiskundige concepten met het Connetix educatief speelgoed. Met de magnetische platen trainen ze hun begrip van wiskunde, logica en oriëntatie. De kinderen leren hoe magneten werken, leren de vormen van de magnetische stenen correct te combineren en breiden hun kennis van de statica van constructies uit.

Connettix-sfeer-01

Creativiteit en kwaliteit

Connetix magnetisch speelgoed is het werk van twee Australische families die elkaar leerden kennen via de gemeenschappelijke basisschool van hun kinderen. Nadat ze hadden gezien hoe leuk hun kinderen het vonden om met magnetische platen te creëren, besloten de twee families om met Connetix hun eigen en betere versie van magnetisch speelgoed te maken.

De professionele achtergrond van de families was perfect om hun onderneming te realiseren. Brea, kleuterleidster en moeder van drie kinderen, weet waar kinderen graag mee spelen en wat belangrijk is in alledaags speelgoed. En Dave, een mechanisch ingenieur en vader van twee kinderen, begrijpt welke aspecten van speelgoed een kwaliteitsproduct maken.

Deze combinatie van creativiteit en kwaliteit maakt Connetix magnetisch speelgoed tot een unieke ervaring voor kinderen van alle leeftijden. Kinderen vanaf drie jaar kunnen al eenvoudige Connetix-creaties maken met de basisbouwstenen. En oudere kinderen genieten echt van de speciale Connetix magnetische sets zoals de Connetix Pastel Ball Run, de unieke Connetix ballenbaan bouwset.

Connettix-sfeer-02

Connetix

Hoogste eisen aan kwaliteit en duurzaamheid

In tegenstelling tot veel ander magnetisch speelgoed stellen de uitvinders van Connetix magnetisch speelgoed vanaf het begin de hoogste eisen aan de veiligheid en duurzaamheid van hun speelgoed. Het doel van de Australische fabrikant was een kwaliteitsspeelgoed te produceren waar kinderen jarenlang plezier van zouden hebben en dat niet al na een paar maanden gebruik kapot zou gaan. Daarom zijn alle magneetplaten in de Connetix Magnet Sets verzegeld en geklonken voor maximale veiligheid. Het unieke afgeschuinde ontwerp zorgt er ook voor dat de platen zeer robuust zijn en mooie heldere lichtbrekingen creëren. Bovendien is Connetix niet-giftig educatief speelgoed. Alle magnetische platen zijn gemaakt van niet-giftig ABS plastic, dat BPA- en ftalaatvrij is.

Een bijzondere bouwset onder de Connetix Magnet Sets is de Connetix Pastel Ball Run. Met zijn pleinen, trappen, buizen, kommen en natuurlijk ballen zorgt de Connetix Ball Run voor een extreem hoge dosis speelplezier. Door de buizen van de Connetix ballenloopset met elkaar te verbinden, kunnen de kleintjes al hun creativiteit uitleven en de meest fantastische ballenlopen bouwen. De Connetix Pastel Ball Run is eindeloos creatief plezier, vooral voor oudere kinderen. Maar ook jongere kinderen kunnen eenvoudigere kogelbanen bouwen met de Connetix kogelbaan kit.

Connetix Magneetspeelgoed

Natuurlijk verkrijgbaar bij Creepz… de leukse winkel van Nieuw Kijkduin!